снимка pixabayГинес записа в книгата си най-възрастният човек на планетата. Той

...
снимка pixabayГинес записа в книгата си най-възрастният човек на планетата. Той
Коментари Харесай

Най-възрастният човек на планетата влезе в книгата на Гинес със своите 112 години

снимка pixabay

Гинес записа в книгата си най-възрастният човек на планетата. Той е на 112 години и е пуерториканец, съобщи Българска телеграфна агенция.

Емилио Флорес Маркес е роден на 8 август 1908 година в Каролина, Пуерто Рико. Той е второто от общо 11 деца в фамилията.

" Баща ми ме отгледа с обич и ме научи да обичам всеки. Той постоянно споделяше на мен, на братята и сестрите ми да вършим положителни неща и да споделяме всичко с другите ", споделя Маркес, прочут измежду приятелите си като " Дон Мило ".
 
Най-възрастният мъж на планетата е бил женен за Андреа Перес де Флорес в продължение на 75 години. Съпругата му е умряла през 2010 година Двамата имат четири деца, като две от тях са покойници.
 
Предишният връх за най-възрастния мъж на планетата държеше румънецът Думитру Команеску, който беше на 111 години и 219 дни. Той умря в края на юни м.г., месец откакто беше публично разгласен за рекордьор.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР